17.2.2013

RavintolapäiväTämän viikonlopun teemaksi muodostui ruoka. Eilen leivoimme pullaa ja tänään ravintolapäivänä kävimme herkuttelemassa japanilaisella ruoalla Torniojoen varressa. Puitteet olivat mitä parhaimmat, 20-luvulla rakennettu hirsitalo ja jokinäkymä, mutta mikä tärkeintä ruoka ja palvelu olivat ensiluokkaista.

Alkupaloiksi söimme vauvaa lukuun ottamatta misokeittoa, ja pääruuaksi mies ja isot lapset valitsivat nikujagan ja riisin harusame salaatin kera. Itse söin herkullisia makirullia. Jälkiruokana oli macchajäätelöä. Yhden ruokailijan hinta oli kahdeksan euroa, ja lapset söivät puoleen hintaan. Harvoin saa ravintoloissa näin hyvää vastinetta rahoille, mutta keittiössä hääräsikin japanilainen nainen.

Lapset eivät olleet aiemmin maistaneet japanilaista ruokaa, mutta alun ihmettelyn jälkeen eristyisesti pääruoka ja jäätelö kelpasivat vallan hyvin. Esikoinen yllätti meidät syömällä pääruoan vaalenpunaisilla puikoilla todella siististi. Itsekin taisin räpiä enemmän. Naureskelimmekin miehen kanssa, että tyttö on tainnut edellisessä elämässään olla japanilainen.

Kävittekö te tänään pop up ravintolassa tai oletteko käyneet aiempina ravintolapäivinä?

4 kommenttia:

 1. Tällä kertaa Oulussa tuntui osallistujia olleen melko nihkeästi. En edes vaivautunut lähtemään kierrokselle.

  Voi kun tuo testaamanne paikka olisi ihan joka päivä auki. Menisin ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan into vähän laantumassa, koska oli niin vähän paikkoja. Emäntä taitaa ihan tosissaan miettiä japanilaisen ravintolan avaamista, ja se olisikin aika kiva juttu.

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta tuo japanilainen! Mä kävin kahdessa paikassa täällä Rovaniemellä menneenä sunnuntaina. Tykkään ravintolapäivän ideasta ja toteutuksesta. Jos tykkäisin ruuanlaitosta tai leipomisesta yhtä paljon kuin ompelemisesta, oisin varmaan laittanut oman pop up -ravintolan (tai ystävien kanssa yhteisen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli niin hyvää, että tänään piti käydä Tomossa syömässä :) Mitä Rollossa oli tarjolla?

   Poista

Kiitos kommentistasi!