11.1.2013

Seututakki ja Sorelit


Päätin jo hyvissä ajoin, että tänä talvena minun ei tarvitse palella. Niinpä parin illan googlettelun jälkeen päädyin Riikan innoittamana tilaamaan itselleni Canada Goosen Trillium Parkan. Etsin alun perin mustaa takkia, mutta niitä ei ollut tuolloin saatavilla, joten tilasin vaaleanharmaan. Omani on Scandinavianoutdoorshopista, mutta siellä ei ole tällä hetkellä juurikaan kokoja. Sen sijaan Partioaitassa on jopa sitä mustaa tarjolla. Minulla oli hyvä tuuri, kun tilausta tehdessäni löysin alekoodin yrityksen FB-sivuilta.

Sen sijaan Sorelien kanssa meni vähän säätämiseksi. Olin juuri tilannut itselleni parin Joan of Arctic Premium -kenkiä Spartoosta, kun huomasin paikallisessa Intersportissa käydessäni, että he myivät hajakokoja 40 prosentin alennuksella. Myyjän mukaan oma kokoni 38 2/3 oli myyty mustana loppuun, joten unohdin hetkeksi koko jutun. Kerroin kuitenkin ystävälleni alennuksesta, koska tiesin hänen etsivän samoja kenkiä. Hänellä on aavistuksen pienempi jalka, joten ajattelimme pienemmän koon olevan hänelle sopiva. Soitto kauppaan, ja 38 kengät olivat varattu ystävälleni. Samaan hengenvetoon myyjä ehdotti, että hän voi varata myös seuraavankin koon, jotta kaverini voi sitten valita niistä sopivan. En tiedä, mistä ihmeestä ne kengät olivat sinne tupsahtaneet, mutta ei niitä siellä ainakaan edellisenä päivänä ollut tai sitten myyjä oli vähän kuutamolla. No, arvaatte varmaan, kumman koon ystäväni valitsi.

En halunnut antaa periksi vaan soitin toiseen Interiin kuullakseni, että siellä oli minun kokoa jäljellä. Tosin alennus olisi vain 20 prosenttia. Sain puhelimessa tingattua kengät samaan hintaan ja olin iloinen, että Spartoon kenkiin verrattuina säästäisin viitisenkymppiä sillä, että valitsisin normimallin Premiumin sijasta. Kun vihdoin pääsin hakemaan kengät, sain kuulla kassalla, että he eivät voi myydä niitä tingattuun hintaan. Just joo. Onneksi myyjä tuli hieman vastaan, joten teimme kaupat. Samaisena päivänä tulivat ne Spartoon kengätkin, mutta normimalli vaikutti hauskemmalta kuin koko musta Premium ja kiitos vaaleiden raitojen, nämä sopivat minusta hauskemmin takinkin kanssa.

Tänään testasin uudet kenkäni, kun kävin vauvan kanssa vaunulenkillä. Puin kengät paljaisiin varpaisiin ja hyvin tarkeni noin yhdeksän asteen pakkasessa. Voinkin lämmöllä suositella molempia hankintoja, jos haluaa tarjeta myös kylmemmillä ilmoilla.

Enää ei ole tämä äiti se, joka haluaa ensimmäisenä sisälle.

ps. Olette ehkä huomanneet, että vasempaan sivupalkkiin on ilmestynyt linkki Sisustusputiikkiin. Pysykäähän kuulolla, koska jotain kivaa on tulossa...

12 kommenttia:

 1. Jeeee, onnittelut hienoista sijoituksista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikös se mennyt jotenkin, että Buy now keep forever.

   Poista
 2. Ihanan lämpimän näköiset, et varmaan tule noita hankintoja katumaan!

  Ja mun blogissa olisi sulle haaste, jos haluat tarttua siihen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hekku haasteesta.

   Täällä pojoisessa hankinnoille on kyllä käyttöä.

   Poista
 3. Sorelit ovat kyllä hyvät, mutta Uggit ovat ainakin itselle paremmat kovien pakkasten kengät. Soreleissa meinaa silti pakastua varpaat... Paksu toppatakki on paras investointi mitä voi Suomessa tehdä. Onnea hyvistä ostoksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun Uggit on varmaan vähän kärsineet vuosien saatossa, kun niissä on varpaita viime aikoina palellut. No, ne ovat ainakin kuusi vuotta vanhat. Soreleissa plussaa siitä, että kestävät myös loskaa.

   Tuo takki on kyllä tosi lämmin.

   Poista
 4. Hieno kenkävalinta! Itse käytän perus kuivilla pakkaskeleillä Uggeja, mutta talvisemmissa tai kosteammissa keleissä Sorelit on varma valinta. Omat saappaani löytyvät oheisesta linkistä, jos kiinnostaa. :)

  http://www.whiteandfresh.fi/2012/12/saapashankinta-hyvan-saan-aikaan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Uggit ei oikein pelitä märällä ja ovat vähän liukkaat, vaikka muuten niistä tykkäänkin. Sinun malli oli myös listallani, mutta en halunnut samanlaisia mieheni kanssa.

   Poista
 5. Hyvät ostokset. Toivottavasti sun Sorellit pysyy ehjinä. Mulla on jo kahdet hajonneet takaa (siitä, mihin painat toisella kengällä niitä poisottaessasi), mutta 10 v vanhat on edelleen ehjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääks, just tänään raastoin kenkiä jalasta mainitsemallasi tekniikalla ja ajattelin, että kestääköhän ne sitä. Ei näköjään kestä. Mitä, onko näitä ollut jo 10 vuotta sitten?

   Poista
 6. Tuo Goose löytyy täältäkin sekä mustana että harmaana, ihan paras :) liityinkin lukijaksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, musta olis kiva, kun ei ole niin arka. Tervetuloa lukijaksi.

   Poista

Kiitos kommentistasi!