6.1.2013

Lastenhuoneessa

Nappasin tänne blogiin muutaman kuvan leikkihuoneesta. Lapsilla on vielä yksi ja yhteinen huone, mutta viimeistään ensi syksynä H:n eskarin alkaessa, pitää pojille järjestää omansa. Meillä saa tuoda leluja muihinkin tiloihin, ja viime aikoina olen pannut merkille, että lastenhuone on kodin siistein huone. Onhan se paljon hauskempaa pakata kasa leluja polkutraktorin peräkärryyn ja kipata ne olohuoneeseen tai levittää pari laatikollista ns. lomailevia leikkikaluja työhuoneen lattialle kuin rajoittaa touhut vain yhteen paikkaan.

Minulla on ollut jo pitempään suunnitelmissa käydä lasten lelut läpi ja katsoa, mitä siellä kätköissä oikein onkaan. Tuntuu, että leikeissä ovat samat lelut päivästä toiseen. H rakastaa Friends Legojaan ja O puolestaan touhuaa pikkuautojen ja parkkitalon parissa. Yhteiset leikitkin sujuvat päivä päivältä paremmin. Tällä hetkellä yhteinen sävel löytyy parhaiten Touhula-pelin parissa. Suosittelen!


Pysyykö teillä lelut leikkihuoneessa, vai valtaavatko ne talon? Mitkä lelut ovat teidän lasten suosikkeja?

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo lastenhuoneen tapetti!

  Meillä saa leluja tuoda kaikkialle muualle paitsi keittiöön (ainakaan silloin, kun siellä kokataan), kunhan ne kerätään sitten pois leikin päätyttyä. Hyvin on toiminut.

  Poika ihan kohta 7 vee ei ole koskaan välittänyt liiemmin autoista, suosikkileluja ovat aina olleet Duplot ja Legot. Lapseni on intohimoinen piirtäjä/muovailija/askartelija; sen sortin tilpehööriä meillä on aina riittänyt enemmän kuin laki sallii ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin pidän tapetista vielä parin vuoden jälkeenkin.

   Oi, meillä ei toimi ihan noin hienosti tuo kerääminen, mutta pikku hiljaa...

   Sun pitää joskus esitellä pojan tuotoksia.

   Poista
 2. Oi, teillä on tuommoinen pulpetti <3 Mua niin harmittaa kun omaa lapsuuden pulpettia ei ole vanhemmat säästäneet, nyt sitä niin kaipaisi. Ja ei siis omalta koulu-uralta kumminkaan... ;)

  Sama juttu, lastenhuone on aina siisti. Olohuone räjähdyksen jäljiltä.

  Touhula-peli tuli meille jouluna. Vielä ei olla päästy kunnolla pelaamaan kun Pikkuveli vaan töhöttää. Pitää odottaa hetkeä kun voidaan Isosiskon kanssa siihen kunnolla keskittyä. Vaikuttaa loistopeliltä! Pikkuveli leikkii autoilla aina vaan. Isosisko vaihtaa suosikkia jatkuvasti. Joskus kotileikkiä, joskus legoja joskus jotain muuta. Askartelu on ainut ikuinen hitti, ja maalaaminen. Nyt ovat viikon verran leikkineet roolileikkiä, jossa Isosisko on vauva, pikkuveli on äiti, minä olen isosisko, isä on mummo... Vähän vaihdellen. Ihan avartavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulpetti tuli meille, kun kaverini osti vanhan kyläkoulun. Minulla on ollut lapsena vanha pulpetti, mutta sille kävi samoin kuin sinun pulpetille.

   Touhula ja Muumi -lotto sujuvat meillä yhteistuumin, mutta muuten pelaan esikoisen kanssa päikkäriaikaan.

   Ihan mahtava tuo roolileikki :)

   Poista
 3. Vihdoin pääsin tänne ja lisäsin blogisi myös omaan lukuluettelooni. :) Teillä on ihana tuo vanha pulpetti, minä haluaisin sellaisen poikien huoneeseen myös. Se jäisi sitten kuopuksen huoneeseen parin vuoden kuluttua, kun esikoinen saa oman huoneen ja kunnon koulupöydän. Kiva kuulla tuosta Touhula-pelistä, ostin nimittäin esikoiselle synttärilahjaksi saman sarjan lentokenttä-pelin. Viikon päästä voidaan jo pelailla, nyt se odottaa tietysti paketoituna komerossa.

  Niin ja leluja löytyy ihan kaikkialta, iltaisin sitten raivataan ne lastenhuoneen puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tänne :) Toivottavasti löydät myös pulpetin. Se sopisi hyvin teillekin.

   Kirjoittelehan siitä lentokenttäpelistä, jos ehdit. Touhulassa on kivaa se, että kaikki ovat samalla puolella possuja vastaan.

   Poista
 4. Minäkin löysin uuteen!

  Eipä meilläkään lelut lastenhuoneessa pysy, vaikka kovasti yritetään, että niin kävisi :P Meillä esikoinen tykkää legoista. Piste. Keskimmäinen rakastaa todella monenlaisia leluja ja leikkejä ja kuopus saa isoimmat kicksit kaikesta ei sallitusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa!

   Eikös teillä ollut ne Ninjago -synttäritkin? Vähänkö muuten nauratti nuo teidän kuopuksen jutut, kun olen tässä parin viikon aikana törmännyt samaan ilmiöön. Meillä takka on tosi iso hitti tuolle vauvalle.

   Poista

Kiitos kommentistasi!