16.6.2013

TonttiBlogissa on ollut viime aikoina hiljaista, ja nyt näette syyn. Me olemme saaneet tontin! Illat ovat kuluneet lyijykynän ja ruutupaperin kanssa erilaisia talopohjia piirrellen. Tontti on mitä mainioin: rauhallisen korttelin perällä metsän reunassa. Kokokin löytyy reilut 1300 neliötä, ja takapiha aukeaa länteen päin. Tontille saa rakentaa yksikerroksisten modernin talon.

Hieman aivojumppaa on aiheuttanut tulevan talon harjasuunta, joka on kaavassa määritelty poikittain tien suhteen. Kannustalon Harmaja 143 sopisi tontille mitä parhaimmin, mutta rakennustarkastus ei tule harmikseni hyväksymään poikittaista harjaa ainakaan tien viereen. Niinpä taidamme joutua muokkailemaan valmiita pohjia. Olisi ihan mahtavaa, jos teillä olisi hyviä vinkkejä talopohjista, jotka toimisivat harjasuunta poikittain.

Projektin aikataulusta vielä sen verran, että seuraavaksi pitäisi laittaa nykyinen talo myyntiin, joten ihan heti emme ole rakentamaan ryhtymässä. Olen ymmärtänyt, että omakotitalojen myyntiajat ovat pidentyneet, joten pelkään hieman, että tälle kesälle emme välttämättä pääse rakentamaan.


26 kommenttia:

 1. Oih, onnea! Kiva seurata teidän projektia. Pidähän meidät ajantasalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ja totta kai pääsette kirjoittelen tänne talteen projektin eri vaiheet. Itselle on ollut paljon apua eri raksablogeista.

   Poista
 2. Hei, Meillä sama juttu harjasuunnan kanssa, meille tulee L-mallinen talo, jossa pidemmän sakaran pääty tielle ja talon sisänurkassa lasikuisti, jossa pääovi tiellepäin. Kuvittelen, että olen Kannustalolla nähnyt jonkun vastaavan muotoisen mallin?

  Me ollaan piirretty taloa itse ja keväällä sitten otettiin arkkitehti suunnittelemaan talo valmiiksi, kovin helppoa ei omien kuvien kanssa ole ollut löytää (hirsitalo)talotoimittajaa, ja edelleen meillä on neuvottelut kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin pikaisesti kurkkaamassa blogiasi ja pitää palata ajan kanssa, koska teidän suunnitelmat vaikuttavat mielenkiintoisilta.

   Poista
 3. Onnea! Hyvänkokoinen tontti ja takapiha ilta-aurinkoon -tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iisa. Minäkin olen oikein tuyytyväinen tontista.

   Poista
 4. Oho, vau. Onnittelut!! Teettepä mitä tahansa niin siitä tulee varmasti upea. Juuri yksi ilta ihastelin tuota Harmaja 143:sta, olisi aika täydellinen. Ja mitäkö mä niitä kattelen? No en tiiä, kiusaan vaan itseäni kun ei todellakaan olla mihinkään muuttamassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin vähän samat fiilikset eli oho ja vau. Harmaja 143 on kyllä hieno, joten harmittaa tuo tarkastaja kielto. Pohja olisi toiminut hienosti ilman muutoksia.

   Poista
 5. Onnea tontista ja tsemppiä projektiin ja onnea nykyisen talon myyntiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venkku! Kyllä tässä projektissa onneakin tarvitaan.

   Poista
 6. Onnea! Kiva alkaa seuraamaan taloprojektia :)

  VastaaPoista
 7. onnea tontista! Varmasti tulee olemaan ihanaa aikaa vaikak kuuleman mukaan raskastakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonsku. Onneksi en vielä ymmärrä tämän homman työmäärää :)

   Poista
 8. Mielenkiintoista, seuraan innolla projektianne. Musta itsestäni ei ole urakkaan, mutta olen sitäkin kiinnostuneempi muiden rakentamisista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samalla tavalla itsekin ajattelin, mutta kolme vuotta toisen rakentamassa omakotitalossa sai toisiin ajatuksiin.

   Poista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Onnea projektiin. Pitkää pinnaa ja paineensietokykyä tarvitaan, mutta eihän elämän tarvitsekaan olla aina helppoa, eihän? Terveisin yksi ilman hullun papereita hartiapankkiprojektista selviytynyt ;) sinun sisustusmakuaai blogin kautta ihastelleena voinen todeta, että kelpo talo tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista Satu <3

   Iso hatunnosto hartiapankkirakentajalle. Meistä ei siihen ole kuin ehkä leikkimökin verran.

   Poista
 11. Onnittelut tontista ja tsemppiä urakkaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!