28.6.2013

Projekti Harmaja Rovaniemi


Löysin Projekti Harmaja Rovaniemi -blogin etsiessäni netistä erilaisia Harmajan pohjakuvia. Siitä lähtien olen seurannut Katariinan ja Warren kodin edistymistä blogin kautta, mutta viime keskiviikkona pääsimme käymään ihan paikan päällä. Näyttöön oli löytänyt moni muukin ihminen, joten kuvaaminen oli hieman haastavaa, mutta eiköhän näistä kuvista silti välity kauniin talon tunnelma.Näytössä vakuutuin siitä, että haluan uuteen kotiin avaran tupamaisen tilan. Olohuoneessa saisi olla seinän verran suuria ikkunoita ja niiden lisäksi pariovet terassille. Erityisen ihastunut olen Harmajan kiinteisiin ikkunoihin, mutta jutellessani tutun ikkunamyyjän kanssa, jäi minua vähän mietityttämään niiden mahdolliset pulmat kuten huurtuminen. Tosin talomyyjä vakuutti, että huurtuminen on ennemminkin ollut nelilasisten ikkunoiden ongelma. Otapa tästä nyt sitten selvää. Minkälaisia ikkunasuosituksia teillä olisi antaa?


Rovaniemen Harmajassa ihastutti myös talon ulkonäkö: erityisesti Harmajan näyttävä portti ja upeat rimoitukset. Lisäksi huomasin, että 3 neliön vessa ja 3,5 neliön sauna riittävät meidän tarkoituksiin vallan mainiosti. Sen sijaan 12 neliön makuuhuone taitaa olla meidän tarpeisiin vähän nafti, mutta lastenhuoneeksi se olisi varsin kivan kokoinen. Erityisen mukavaa oli, että mies piti talosta. Tämä oli nimittäin ensimmäinen kerta, kun hän pääsi käymään Harmajassa sisällä.
6 kommenttia:

 1. Mua suorastaan ärsyttää, kun joka talossa (oli kyseessä kerros-, rivi- tai omakotitalo) on pienet makuuhuoneet. Vaikka makuuhuoneessa pääsääntöisesti vain nukutaan, olisi kiva että sängyn ja vaatekaapin väliin jäisi enemmän tilaa kuin käytävä ja makkariin saisi myös tuolin tms. :D Avauduin. Anteeksi!

  Suunnitteluiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joka sana. Meillä on nykyisessä 16 neliön makuuhuone, ja sinne mahtuu kyllä kivasti pari sänkyä parisängyn lisäksi ;)

   Poista
 2. Me ollaan palattu lomalta ja talohaaveet alkaa taas täyttää mielen :). Voi kun meidänkin lähistöllä olisi harmaja esittely. Tulevan tiemme varteen nousee ainakin kaksi kannustaloa nyt ensimmäisten nousevien joukossa, mutta kummatkin ovat Auroora mallistoa ja fiilis on tosiaan aika eri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, niin saan taas luettavaa :) Toivottavasti lähelle tulisi Harmajankin esittely, niin pääsisitte katsoon. Kyllä niistä saa kivasti ideoita. Minulla haluttaisiin käydä katsomassa Hailuotoa. Onneksi on Asuntomessut :)

   Poista
 3. Ikkunoista voisin sen verran kertoa että meillä on alakerrassa useita kiinteitä isoja ikkunoita ja nyt ainakaan tämän vuoden aikana joka ollaan ehditty talossa asua, ei mitään ongelmia ole ollut, meidän kokemuksen perusteella voin siis suositella kiinteitä ikkunoita :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, koska pidän kiinteistä ikkunoista sekä ulkonäön että helppouden puolesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!