15.3.2013

Kutsumaton vierasAivan pyytämättä ja yllättäen kutsumaton vieras löysi tänäkin vuonna tiensä perheeseen. Kaaos kantapäillään se tuli ja pisti koko arjen oikoseen. Vieras saapui yön pimeinä tunteina, kuinkas muutenkaan. Ensi töikseen se väsytti perheen äidin, joka selvisi päivästä ainoastaan laskemalla tunteja hetkeen, jolloin mies avaisi kotioven.

Sitä ennen oli kuitenkin häätötoimien aika. Käsidesi ja kloriitti aseinaan väsynyt perheenäiti yritti parhaansa mukaan hätistää tunkeilijaa talostaan, mutta huonolla menestyksellä. Yksi perheen lapsista oli myös joutunut tunkeilijan kynsiin. Ei auttanut muu kuin palkata lastenhoitajiksi kaksikko Sony ja Topfield, ja lähettää ämmi hakemaan Jaffaa. 

Vähän ennen kuutta perheen isä saapui kotiin, mutta samalla selvisi, että kutsumaton vieras oli jo tavoittanut miehen. Vieras oli asettunut taloksi. Se nosti reteesti jalat pöydälle, sotki ja porsasteli, minkä kerkesi. Onneksi huhut kertoivat, että tunkeilija kyllästyy nopeasti. Niinpä kolme koneellista pyykkiä myöhemmin rohkeimmat perheenjäsenet uskalsivat vaihtaa mansikkakeiton ja Jaffan kiinteään ruokaan, ja tänään vain yksi lämmittää jyväpussia.

Joten kuulehan noro, nyt se on moro! Eikä tarvi tulla ensi vuonna.

11 kommenttia:

 1. Voi yöh.

  Noro ei ole kolkutellut ovella eikä toivottavasti tulekaan, mutta inha influessa tunki kutsumatta kylään ja kaatoi sänkyyn oli viikoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, viikon kestävä influenssa saa noron kuulostamaan ihan siedettävältä taudilta.

   Poista
 2. hyi hyi hyi..toivottavasti ei meille tule vierailemaan. Sairastin useempi vuos takaperin ja ei oo ikävä. pikaista paranemista teille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vältytte bd. Kiitos, meillä voidaan jo paremmin.

   Poista
 3. Meillä hyvin saman sisältöisiä arjen iloja. Nyt jo onneksi takana päin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Satu! Huomasinkin, että teillä oli samat riemut, mutta olin liian kipeä kommentoimaan.

   Poista
 4. Norolle tosiaan moro... Karmaiseva tauti kaikinpuolin. Sairastin sen raskaana ja se vasta oli järkyttävä kokemus. Toivottavasti olette toipuneet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Betty, voidaan jo paremmin. Valitettavasti tiedän mitä tarkoitat norosta raskaana ollessa. Siihen nähden tämä kerta oli helpompi.

   Poista
 5. Hyi millainen vieras! Toivottavasti ei tuu meille eikä teillekään ihan heti takaisin.
  Lastenlääkärituttavani on ihmetellyt, miksi jaffaa aina tarjotaan vatsatautiselle? Kun mahassa kuplii muutenkin, niin vielä sinne lisää poreita... Hän suosittelee sokerista mehua ja sipsejä, joista saa siis sokeria ja suolaa. Ja jotka yleensä useammalle (lapsi)potilaalle maistuu. Parasta olisi kuulemma perunajauholla suurustettu marjakiisseli, mutta noromamma tuskin sellaista jaksaa kiehautella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapset kittasivat marjakeittoa ja söivät pari sipsiä. Sattumalta ihan lääkärin ohjeiden mukaan. Hellulle oli sitten tuo Jaffa. Minulla ei ole ruokahalu oikein vieläkään palautunut, mutta eipähän housut purista. Toivottavasti te vältytte tältä. Ihan pyllystä tämä tauti ;(

   Poista
 6. Yk, sano yksvuotias. Meilläkin. Tämä. Kamala. Kävi. Minut lamaannutti vuorokaudeksi, ja juuri siksi, jolloin Mies palaa töistä vasta klo 20. A-pu-va. Kiitokset ihanalle neljävuotiaalle, joka hoiti äitiä ja pikkusiskoa. Ihana. Hyvä, että elämä jo vähitellen voittaa sielläkin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!