23.8.2013

Saima LumiAsuntomessuilla ihastuin Saima Lumi -parkettiin ja tällä hetkellä se on meidän ykkösvalinta lattiaksi. Meillä on nykyisessä kodissa vaalea laminaatti, josta pidän kovasti, mutta silti huomaan haaveilevani parketista. Hieman mietityttää, miten lattia tulee kestämään kolmea touhukasta lasta. Meillä ajetaan päivittäin kolmella Plaston traktorilla olohuoneen seinäkettä ympäri, ja jos meillä olisi parketti, menisi siinä kohtaa varmasti jo polku. Uuteen kotiin on näiltä näkymin tulossa takka keskelle suurta oleskelutilaa, joten pitänee varmasti jatkossa kieltää sisällä autoilu.

Saima Lumi vaikuttaa kyllä ominaisuuksien puolesta varsin hyvältä vaihtoehdolta. Lattia on valkolakattua koivua ja mattalakkaus antaa parketille hieman erilaisen tunnun. Täältä voi vielä kurkistaa tuotekortista lisätietoja.

Onko teillä kenelläkään kokemusta tästä lattiasta tai onko teillä suositella jotakin toista vaihtoehtoa?

21 kommenttia:

 1. Meillä on! Lumia on kolmessa makkarissa ja Wirkkalaa loput. Ja ikäväkseni joudun kertomaan, että muksut ovat kyllä kolhineet molempia. Wirkkala on näistä kahdesta herkempi, siinä näkyy kaikki lommot ja naarmut. Ihanan näköistä, mutta laatu ei mielestäni vastaa hintaa. Lisäksi meillä oli erimielisyyksiä valmistajan kanssa.. Voin laittaa postia, ja napata taas muutaman kuvan :)

  -TinttiR

  VastaaPoista
 2. Voi sinä ihana! Jos vain kehtaat niin laita postia.

  VastaaPoista
 3. Meillä oli edellisessä kodissa laminaatti ja mä RRRRRAKASTIN sitä. Se oli kestävää ja kaunista! Pienet tahmaset sormen jäljet näkyi hyvin, mutta tulipahan kluututta lattia usein. ;) Nykysestä lattiasta ei viitti sanoa mitään... ;) (pissankeltainen vuokra-asunnon korkkikuviollinen muovimatto jossa on reikiä) :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reikäinen muovimatto ei kyllä kuulosta oikein houkuttelevalta. Laminaatti on ihanan helppo ja anteeksiantava, mutta jos lattialämmitys on pienellä, joudun pitämään villasukkia keskellä kesää :(

   Poista
 4. Meillä joskus ollut koivuparketti (ei toki tämä haaveilemasi) ei kestänyt edes kahta aikuista. Koivu on melko pehmeä materiaali. Esimerkiksi paperinarumatosta painui kuviot kiinni lattiaan. Nykyinen valkomattalakattu tammi on toistaiseksi kestänyt lasten autot ja lelujen heittelyt klommoitta, mutta täysin naarmuitta ei ole selvinnyt tämäkään. Hieman rustiikkinen tintakäsittely on onneksi melko hyvin anteeksiantava.

  Kaunis tuo Lumia kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, aika jännä, jos paperinarumatosta tulee jäljet. Meidän edellisessä kodissa oli koivuparketti, joka oli melko kestävä. Sen verran pilasin sitä, että keinutuolin jalakseen oli tarttunut hiekkaa, ja siitä tuli rumat jälket lattiaan.

   Poista
 5. Ko. merkistä en osaa mitään sanoa, mutta koivu taitaa ikävä kyllä olla esim. tammea pehmeämpi lattiamateriaali.

  VastaaPoista
 6. Mulla oli Saima Lumi viimeisen kahden joukossa kun lattiaa mietin. Sehän on kestävämpi erityisen valmistustapansa vuoksi kuin normi koivuparketti, muttei silti tammen veroinen luokitukseltaan. Mielettömän kaunis se on, mutta itseäni epäilytti mallipalan huono kunto verrattuna tuohon tammiparkettiin (myös Karelian) johon päädyimme. Anteeksiantavimpia kolhuille ovat mielestäni lankkuparketit, siis jos nyt puhutaan vain parketeista, joissa on eläväinen pinta. Niiden luonteeseen ne kolhut parhaiten sopii :) Joka tapauksessa kiinnostava nähdä, mihin päädytte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkolakattu tammi on meidän toinen vaihtoehto, jos parketti laitetaan. Pitääpä vielä selvittää nuita lankkuparketteja, joten kiitos vinkistä!

   Poista
 7. Sama ihana parketti tulossa meillekin - loistava vaihtoehto siis ;D Pintakäsittelyn & pystyviilurakenteen pitäisi antaa hyvä suoja naarmuuntumista & kulumista vastaan, mutta nähtäväksi jää, kestääkö meidän perheen elämää. Muuton jälkeen voin kertoa käyttökokemuksia :)
  -Mirkku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten olikin. Just mietin miehelle messuilla, että mistähän tämä lattia oli niin tuttu. Kiva, jos kerrot kokemuksia. Joko teillä on muuttopäivä tiedossa?

   Poista
  2. Kovasti tehdään töitä, että ensi kuussa asusteltaisiin uudessa kodissa :)
   -Mirkku-

   Poista
  3. Joko Mirkku on saanut Saimasta jotain kokemusta?
   -Jari

   Poista
  4. Toivottavasti saat vastauksen kysymykseesi.

   Poista
 8. Muutto hieman venyi, mutta nyt asustellaan uudessa kodissa :) Meillä päädyttiin duo-laatuun, koska saatiin sitä todella edullisesti noin 35 eurolla neliö, joten pieniä kauneusvirheitä oli jo alkujaankin (pahimmat toki blokattiin pois jo laittaessa). Varsinaista käyttöä ei ole vasta kuin muutama vko, mutta ainakaan tähän mennessä ei elämä näy lattiassa. Aika näyttää toki. Vähäisellä kokemuksella uskallan kyllä suositella :) -Mirkku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, onnea uuteen kotiin! Teidän koti on varmasti upea; talo oli jo raksavaiheessa hieno ja materiaalivalinnat upeita. Kiva kuulla, että olette olleet tyytyväisiä lattiaan.

   Poista
 9. Kiitoksia! Lähes puolitoista vuotta tässä vierähtikin =D Vielä on sauna ja toinen lastenhuoneista kesken, mutta asumaan asti kuitenkin jo päästy ja eiköhän nuokin lähiviikkoina valmiiksi saada. Teidän käynnistänne keittiön/ruokailutilan seinä on vaihtanut väriään jo useaan otteeseen (tummanharmaasta pikimustaan ja mustasta valkoiseen..vastakkainen seinä taasen kalkkimaalailtiin betoninharmaaksi, jotta edes hieman väriä jäi tilaan), mutta muuten pysyttiin niissä valinnoissa mihin oltiin jo silloin päädytty ja tyytyväisiä ollaan kyllä oltu :) Onko teillä suunnitelmat edenneet? -Mirkku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me odotellaan järkevää tarjousta nykyisestä. Jotain viritelmiä onkin, mutta ketjut ovat pitkiä.

   Sillä välin on muutettu pohja uusiksi eli keittiö ja oh ovat peräkkäin eikä vastakkain. Tarjouksia on kyselty.

   Mietinkin sinua tänään, kun liityin FB:n ryhmään. Olisi kiva nähdä kuvia teiltä siellä :)

   Poista
 10. Tsempit asunnon myyntiin! Laittelehan uutta pohjaa joskus näytille :) Ryhmään on kuvia tarkoitus laitella heti kun saadaan sisustus jollekin tolalle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!