18.4.2013

Ikean Metod

kuvat Ikea
Nyt kun näitä keittiöasioita on tullut pyöriteltyä, huomasin Ikean ruotsinkielisillä sivuilta, että 3.6. lanseerataan ainakin Ruotsin puolella uusi Metod -keittiömallisto. Metod tulee korvaamaan tällä hetkellä myytävän Faktumin, mutta jälkimmäiseen saa vielä kahden vuoden ajan osia, joten Faktumin omistajat voivat huokaista helpotuksesta.

Metodin vahvuus tulee olemaan muunneltavuus. Esimerkiksi alakaappeja saa jatkossa myös 70 cm korkeina, mikä on loistouutinen ainakin meille, koska kodinhoitohuoneen ikkuna tulee sen verran alas, että 80 senttiset kaapit tai laatikostot ulottuisivat ikkunan eteen. Leveydet tulevat olemaan 20, 40, 60, 80 ja 100 senttiä. Odotettavissa on myös lukuisia uusia ovimalleja ja vetimiä, ja esimerkiksi laatikkoihin saa sisäosia joko bambusta tai muovista. Huomiota on kiinnitetty myös valaistukeen ja helpompaan kasaukseen. Helmikuussa lanseerataan vielä uusi kodinkonemallisto, joten onpa kiva nähdä, mitä tuleman pitää.

Miltäs kuulostaa?


9 kommenttia:

 1. Aika jännä että tulee taas uudet kodinkoneet kun edelliset tuli just silloin kun me keittiötä viime elokuussa tehtiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en enää tiedä mikä päivä on menossa. Jotenkin ajattelin että ensi helmikuu on parin kuun päästä, mutta onhan siihen kai vähän enemmän jolloin edellisestä uudistuksesta on 1,5vuotta... Pitäis varmaan välillä keskittyä nukkumiseen rempan sijaan ;)

   Poista
  2. Voipi olla, että minä olen sekaisin päivistä, kun tänään Ikean myyjä oli vähän ihmeissään, kun kyselin tästä uudesta mallistosta. Olisikohan niin, että olin lukenut ruotsinkielisstä tiedotteesta vähän väärin, ja kyse oli just tästä uudistuksesta.

   Poista
 2. Kuulostaa ihan siltä, että täytyy alkaa suunnittelee remppaa :) Nuo uudet valot ja varsinkin vetimet on tervetulleita uudistuksia. Myös runsaampi valikoima leveyksiin on huippujuttu!

  Nää kuvat näyttää aikas houkuttelevilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ala vain ja kiva, että tänään pääsi vanhaankin blogiin, niin kävin kurkkiin sieltä keittiötä. Tänään myyjä kertoi, että jatkossa sokkeli on tosi matata, joten säilytystilaakin pitäisi tulla lisää.

   Poista
  2. Mä en sitä siellä sen suuremmin esitellytkään mutta jossakin kuvassa vilahtaa:)

   Matalampi sokkelikin. Voi jee! Innolla odotan että pääsee ihan oikeasti tätä mallistoa Ikeaan tutkailee.

   Millon teillä on aikomus aloittaa remppa?

   Poista
  3. Muistelisin, että sokkeli olisi 16 cm ja myyjä sanoi, että se mahdollistaa jopa kahdeksan laatikkoa. Haaparannalla on tarjous 5.5. asti, että saa 10000 kr ostoksesta 2000kr lahjakortin, joten melko pian pitäisi tilaus tehdä.

   Poista
 3. Vetimet juu kaipaavat uudistusta, samoin tasoja voisi olla laajempi valikoima :)

  Alimmassa kuvassa on kivat korkean kaapin sisukset.

  Vanerikeittiö on tosi fressi ja vähän uskaliaskin. :) Tosin nuo värit saa varmasti piiloon kaapin ovilla kyllästyessään. Led(?)profiili näyttää kivalle. En kyllä tiedä, miten käytännöllinen matsku tuo vaneri on sitten keittiön seinässä (jos joku tietää, että jollain käsittelyläl on, niin olisi kiva kuulla!). Mutta kiva stailaus joka tapauksessa :)

  Muuten - mitenköhän tuolta ylimmän kuvan keittiöstä pääsee pois?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Tiivistit hyvin sen, mitä päässäni liikkui, kun näin kuvat. Vielä ei ole mustan keittön salaisuus selvinnyt. Ehkä tarkoitus onkin, että jää hellan ja hyllyn väliin ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!