23.11.2013

Alkukankeutta

Olisin avannut siideripullon lauantain kunniaksi, mutten löytänyt korkinavaajaa. Niinpä päädyin lataamaan kamerasta kuvia koneelle. Koska kyse on uudesta koneesta ja eri käyttöjärjestelmästä, alkaa pikku hiljaa tuntumaan, että siiderille saattaisi sittenkin olla käyttöä. En saa pienennettyä kuvia iphotolla enkä tajua, miten tekstit liitetään kuviin. Yritän epätoivoissani ladata vanhaa tuttua Picasaa koneelle, mutta se kestänee kauemmin kuin pullonavaajan löytyminen. Joten please siskot, help me! Miten käsittelette Macilla kuvia?

Ps. Kuvista puheen ollen minut löytää myös Instagrammista nimerkillä N4NN4S.

10 kommenttia:

 1. Hei! Minä teen iPhotossa oikeastaan kaiken muun, paitsi Picasalla pienennän ja lisään vesileiman kuviin. Siellä on helppoa rajata, suoristaa, säätää valoisuutta jne. Tosin en ole mikään tekniikkanero, joten tämä systeemi sopii taidoilleni ja luonteelleni :D

  Otat sitten tänä iltana sen yhden siiderin, jooko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tällaista suunnitelmaa ajattelin itsekin. Kiva kuulla, että se toimiin sinulla. Picasan asennus on kyllä vielä kesken, mutta onneksi mies sai sen siiderin avattua minulle :)

   Poista
 2. Hankalaksi menee elämä Macin kanssa.. ;) Kyllä PC on aina PC. Musta nyt ei ollut apua varmaankaan..heh..

  Hauskaa sunnuntaita - toivottavasti sait siiderin auki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minun mies sanoi vasta, että jos Mac olisi PC, niin uusi kone olisi täydellinen :)

   Kyllä se Somersby saatiin avattua.

   Poista
 3. Kauniita kuvia:)! Ja ihana blogi! Löysin tänne Puistolassa-blogin kautta ja tykkään tyylistäsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi ja tervetuloa! Tämä blogi päivittyy vähän miten sattuu, mutta koita kestää ;) Puistola on minunkin suosikkeja.

   Poista
 4. Ompas kiva kun tuli uutta luettavaa! :) Vitsit nuo kuusityynyt sopiikin hyvin yhteen.

  Mulla on ollut Macci parisen vuotta, enkä edelleenkään osaa. Siirrän kuvat muokattavaksi Picasaan taikka Picmonkey.comiin. Jos osais kaiken korjata omalla ohjelmalla niin oispa helppoa :) Jään kuulolle, jos vaikka jollakin olisi kultainen neuvo takataskussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kynnys kirjoittaa kasvaa, kun tauko venyy, ja virkatyökin pitää kovin kiireisenä. Kiitos Picmonkey-vihjeestä. Pitääpä tutustua. Vanhalle koneelle latasin Gimpin, mutta se oli liian työläs.

   Poista
 5. Mulla menee hermot noihin mainittuihin kuvankäsittelyohjelmiin. Itse käytän Photoshop Elements-ohjelmaa, suosittelen! Siitä saa ilmaisen testiversion Adoben sivuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Pitääpä käydä tsekkaan Elements. Kuten huomaat, niin kuvista puuttuu edelleen tekstit ja ne kuvat ovat liian isoja.

   Poista

Kiitos kommentistasi!