20.7.2013

Julkisivut

Kuva: Kannustalo, Kati Rasku


Kävin tänään lasten kanssa tontilla. Sillä aikaa, kun lapset keräsivät kiviä ja loikkivat sammakon perässä, mittailin talon ja autotallin paikkaa. Tontti on 30 metriä leveä, ja koska harjasuunta on tietä vasten, pitäisi erilliselle autotallille jäädä mukavasti tilaa. Mietiskelin myös sisäänkäyntiä. Harjasuunnan takia se tulee samalle puolelle kuin olohuone, koska muuten joutuisimme joko kiertämään talon tai laittamaan sisäänkäynnin päätyyn.

Saimme perjantaina Kannustalon arkkitehdiltä luonnokset sekä pohjasta että julkisivuista. Pohjakuvaa saatte vielä odottaa, koska siihen on tulossa muutoksia, mutta tässä olisi alustavat julkisivukuvat. Kattovaihtoehtoina meillä on joko murrettu harja tai kuvissa näkyvä pulpettikatto lipalla (alempi kuva). Murrettu harja on hieman edullisempi, mutta lipan ansiosta saisimme terassille kunnon katoksen ja samalla se varmasti pitäisi sisätilat helteille viileämpänä. Toisaalta pelkään, miten se varjostaa sisätiloja. Osaatteko te kertoa kokemuksia?

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikö olekin kiva! Oletko käynyt sisällä? Me ajettiin ohi ja oli pakko napata kuva.

   Poista
  2. Olen käynyt sisällä :) Asumme siis samassa kaupungissa? :)

   Poista
  3. Osaatko Sanna sanoa, varjostiko lippa olohuonetta tai yleensäkin sisätiloja? Kuva on kyläreisulta, joten ei taideta olla ihan samasta kaupungista ;)

   Poista
  4. Sisällä on olohuone vielä levypinnalla. Minusta olohuone oli ihanan avaran ja valoisan tuntuinen koska ikkunat on isot. En osannut edes ajatella tuon lipan varjostavan. Markiisit ei minun mielestäni sovi harmajan imagoon :)

   Poista
  5. Kiva kuulla! Meillä tärkeimpiä asioita koko hommassa on avara ja valoisa oleskelutila keskellä taloa, niin olisi harmi, jos valo ei pääsisi sisään. Voin muuten napata kuvan pois täältä, jos tuttavasi niin toivovat. Ajattelin, että tästä ei ehkä tunnistaisi...

   Purje sopii minustakin paremmin :)

   Poista
  6. Ko. taloa rakentava täällä hei =D Kyllähän tuo lippa kieltämättä olohuonetta hieman varjostaa, mutta ei kuitenkaan mielestäni häiritsevästi. Olohuoneen osalta seinäpinnat on vielä kipsilevyllä yhtä lähes mustaa seinää lukuunottamatta, joten kunhan muut seinät saadaan valkoisiksi maalattua niin eiköhän tuosta ihan riittävän valoisa tila tule :) Hyviä puolia on juurikin mainitsemasi sisätilojen viileys helteilläkin ja terassin suojaisuus (raksaburgereita on grillailtu sateesta huolimatta, terassikalusteet säilynee paremmin kun säärasitus ei ole niin kova jne). Itse olemme olleet ratkaisuun tyytyväisiä, vaikka aluksi kokonaan katettua terassia hieman vierastimmekin. Mikäli täällä suunnalla vielä liikut, niin tervetuloa käymään sisällä katsomassa, isoja päätöksiä kuitenkin :) -Mirkku-

   Poista
  7. Voi vitsit, miten mahtava juttu tämä sosiaalinen media onkaan! Tuhannet kiitokset Mirkku sekä kokemuksista että kutsusta! Meillä asuu siellä päin tuttuja, joten älä sitten ihmettele, kun tulen koputtelemaan :) Teille on tulossa upea talo ja musta seinä kuulostaa hyvälle. Paljonko teillä on neliöitä? Meille arkkitehti piirsi keittiön tukirakenteita näkyviin. Onko teillä esim. pylväitä näkyvillä?

   Poista
  8. 124,5 on huoneistoala, pylväitä tms ei ole näkyvissä. Aika pitkälti muuttovalmis-malliston Harmaja 114 pohjalla ollaan menty, erkkeri isoimpana muutoksena tuomaan olohuoneeseen lisää tilaa. Julkisivut sitten omien toiveiden mukaan (edestä puuttuu vielä rimoitukset + Harmaja-portti). Ehdottomasti saapi tulla pistäytymään milloin vain täällä päin liikutte! Varmimmin raksalta meidät löytää viikonloppuina iltapäivisin & iltaisin, mutta toki jos vinkkaat visiitistä etukäteen (mipetter@ulapland.fi) niin arkenakin paikalla ollaan :) -Mirkku-

   Poista
  9. Pakko vaan tähän huikata taka-alalta, että kaunis talo ja sosiaalisen median mahtava voima! Tuli tästä ihmisten ystävällisyydestä ja avuliaisuudesta itsellekin todella hyvä mieli :)

   Poista
  10. Olet niin oikeassa Kerttu ja olet varmasti itsekin saanut paljon hienon hienoja kokemuksia blogisi kautta. Meillä on jo Mirkun kanssa treffit sovittuna, niin pääsemme ihastelemaan taloa ihan sisältä asti. Samalla näemme ihan konkreettisesti, miten lippa suojaa terassia.

   Poista
  11. Kiitos Sanna avustasi <3 Ilman sinua tämä ei olisi onnistunut.

   Poista
 2. Itse jättäisin lipan pois ja korvaisin markiiseilla tms. Meillä on koko asunnon mittainen parveke juuri tuollaisella lipalla ja sisäosa on selvästi tämän vuoksi hämärämpi. Ystäväperhe oli tehnyt osaksi pulpettikaton ja sekin toimi hyvin. Suojasi osaa, muttei estänyt olohuoneen kohdalta valon tuloa, mutta ehkä tämä vaihtoehto ei sovi teidän taloonne :) Kaunis valinta taloksi joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eva avusta. Tänään yritin kyläpaikassa miettiä, miten heidän terassin katto varjostaa. Vaikeita päätöksiä, koska näiden kanssa ollaan pitkään naimisissa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!